Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), çalışanlara attığı mesajda 14 Mart 2025 tarihinde başlattıkları uyarı grevinin devam edeceğini duyurdu ve kurum hiyerarşisini ve iş barışını bozulduğunu öne sürdü.
EL-SEN ayrıca, geçici personelin uygunsuz işlerde çalıştırıldığını ve yetkisiz teknisyenlerin enerji nakil hatlarında görevlendirilerek iş sağlığı ve güvenliği yasalarının ihlal edildiğini belirtti.
Ancak bu mesajın perde gerisinde yatan gerçeğin bambaşka olduğu ortaya çıktı.
Kurum içinde hiyerarşik yapıya uymayan, iç düzeni bozmaya yönelik hareketlerde bulunan ve sorumluluk alanlarının dışına çıkan bazı çalışanların tespit edilmesinin ardından yönetim, kurum içi huzurun ve işleyişin korunması amacıyla bu değişiklikleri gerçekleştirdi.
Edinilen bilgilere göre, Ercan Havalimanı’ndaki bir çalışanın taksicilik yaptığı gerekçesiyle iş yerinde durmadığı ve sürekli olarak yolcu taşıdığı öğrenildi ve bu durumun ortaya çıkmasının ardından bu duyumların daha da ileriye gitmemesi ve iç huzurun sağlanması adına ilgili çalışanın görev yeri değiştirildi.
Öte yandan, bir diğer çalışanın ise Ercan Havalimanı’nın elektriklerini kasıtlı olarak kestiği iddiasıyla polis soruşturmasına tabii olduğu öğrenildi. Bu çalışanın da görev yerinin değiştiği ortaya çıktı.
Bir çalışanın ise hiyerarşik düzene uymadığı ve iş yerinde amirlerine küfür ettiği gerekçesiyle işine son verildiği öğrenildi.



