İSRAİLLİ BAKANDAN ERDOĞAN’A; KUZEY KIBRIS’I HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE ELİNDE TUTUYOR « Bülten Kıbrıs

20 Ekim 2026 - 15:00

İSRAİLLİ BAKANDAN ERDOĞAN’A; KUZEY KIBRIS’I HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE ELİNDE TUTUYOR

İSRAİLLİ BAKANDAN ERDOĞAN’A; KUZEY KIBRIS’I HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE ELİNDE TUTUYOR
Son Güncelleme :

18 Haziran 2025 - 19:31

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar, T. C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ve Başbakan Netanyahu hakkında yaptığı açıklamalara yönelik sert ifadeler kullandı.
Yazılı bir açıklama yapan Sa’ar, Erdoğan’ı hedef alarak, “Kendini bir sultan gibi gören Erdoğan, yine saldırgan bir üslupla İsrail ve Başbakanı hakkında provokatif söylemlerini sürdürdü” dedi.
Erdoğan’ın iç politikadaki tutumunu da eleştiren Sa’ar, “Kendi halkının özgürlüklerini bastıran, muhalefeti susturan bir liderin başkalarına ahlâk dersi vermeye kalkması oldukça dikkat çekici” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında Türkiye’nin dış politikasına da değinen Sa’ar, Erdoğan’ın “emperyal hedeflerini gizlemediğini” savunarak, “Kuzey Suriye’yi işgal eden ve Kuzey Kıbrıs’ı uluslararası hukuka aykırı şekilde elinde tutan bir liderin hukuk ve etik konusunda konuşması tam anlamıyla ironik” yorumunda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.