



Magictouch Group Direktörü – Gikad Kurucu Üyesi Özbekoğlu, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek “Tüm adayı kapsayan bir kadın ağı oluşturduk. Ada’nın her yerinden üretici kadına ulaşıyoruz” dedi.
Magictouch Group Direktörü – Gikad Kurucu Üyesi Özbekoğlu, Güneş TV ekranlarında Sibel Kolçak’ın hazırlayıp sunduğu De’Sibel programının konuğu oldu.
“YAŞAM EVİ OLUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’nun hayata geçirdiği ‘Her Koşulda Omuz Omuza’ projesinin ortaya çıkışını anlatan Özbekoğlu, depremden sonra insanların en büyük ihtiyacının barınma olduğunu ve bir konteyner evden öte bir yaşam evi oluşturmak için yola çıktıklarını belirtti. Özbekoğlu, ada genelinde tüm sivil toplum kuruluşlarının katkı koyduğu bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Daha geniş ailelerin içinde yaşayabileceği bir yaşam alanı üretmek istedik. Bu çalışmamız ücretsiz olarak her yerde çıktı ve sloganımız Her Koşulda Omuz Omuza olsun dedik. Projenin ardından üretime geçilmesiyle birlikte ciddi bir sanayi ülkesi olduk” dedi.
Özbekoğlu, platformun birbiri ile konuşmayan kişileri bile bir araya getirdiğini ve daha sıcak ilişkilerin kurulmasının sağladığını da ifade etti.
“TÜM ADAYI KAPSAYAN KADIN AĞI OLUŞTURDUK”
GİKAD çalışmaları hakkında da bilgi veren Özbekoğlu, misyonlarının daha çok kadını ekonomiye katabilmek olduğunu söyledi. Kırsalda yer alan kadınların ürettiklerini ve ekonomiye dahil olamadıklarını, ürettiklerine Pazar bulamadığını belirten Özbekoğlu, “Bnunla ilgili bir kooperatif kurma zamanımız geldi dedik ve tüm adayı kapsayan bir kadın ağı oluşturduk. Ada’nın her yerinden üretici kadına ulaşıyoruz. Otelciler Birliği ile anlaşma sağladık. Bu kapsamda kadınlarımızın ürünlerini otellerde satmaya başladık” diye konuştu.
“KADINLARA EĞİTİM VERİYORUZ”
Kadınlara hijyen, gıda güvenliği gibi eğitimlerin verildiğini kaydeden Özbekoğlu, “Bunları yaptıktan sonra merkezi mutfaklar kurmaya başladık. Burada amacımız kadınların endüstriyel mutfaklarda üretim yapabilmesi ve marketlere de girebilmesidir” ifadelerini kullandı.
Gençlerin de teşvik edilmesinin önemli olduğunun altını çizen Özbekoğlu, “Lapta işi, Lefkara işi var bizim kültürümüzde. Gençlerimiz bunlardan vazgeçmiş durumda. Bunlar dışında ipek böceği kozası var. Bunları stilize ediyoruz aslında. Çeşitli ürünlerin üstlerinde de kullanıyoruz. Gerçekten çok özel değerlere sahibiz ve bunları koruyabilmek ekonomiye kazandırabilmek önemlidir” dedi.
“PROJE BAZLI ÇALIŞIYORUZ”
Gİ-KA KOOP için bir web sitesi yaparak ürünlerin satışlarının online olarakta gerçekleştireceklerini belirten Özbekoğlu, “Biz proje bazlı çalışıyoruz. KEİ Ofisi’ne, Avrupa Birliği’ne projeler götürüyoruz Bir de aidatlarımız var ve onları en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“GENÇ GİKAD’I OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
GİKAD ile kadınlara dokunduklarını ama girşimciliğin çocuktan geldiğine inandıklarını belirten Özbekoğlu, gençler içinde çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek “Şu an Genç GİKAD’ı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
ANLAMLI YÜRÜYÜŞ
Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) CENGO-V Vakfı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği yürüyüşe de dikkat çeken Özbekoğlu, tüm halkı davet etti. Özbekoğlu, “Bu yıl 20.’si düzenlenecek olan yürüyüş Dilekkaya’ya yapıalcak. Katılım 100 TL’dir. Halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Dijital platformların sivil toplum kuruluşları için oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Özbekoğlu, sosyal medyadadan nasıl satış yapılabilir konularında da kadınlara eğitimler verdiklerini aktardı.