

Dr. Panos, yönteminin sorunun kısa sürede çözülmesine yardımcı olabileceğini, ancak mevcut önlemlerin uzun vadeli olmadığını ve sorunu çözmediğini söyledi: “Uygulanmakta olan bir stratejik plan olmadan pek çok şeyin listesini tükettik.”
Uzun vadeli önlemler, aşının hazır olacağı döneme kadar derhal yürürlüğe konulabilir: “Önerdiğim yöntem, nüfusun çoğunluğunun virüs için negatif olacağı ve aşı olabileceği bir noktaya götürüyor. Yaşlıların evlerini kontrol etmek işimizin bittiği anlamına gelmez. ”
Bankalar, sosyal hizmetler, süpermarketler, eczaneler ve okullar gibi yerlerde çalışanlarla birlikte sağlık personeli, hastalar ve yaşlı evlerinde bulunan kişiler her hafta test edilmelidir.
“Herkesi her hafta sık sık test edin. Toplumda çalışan ve topluluğa girenlerin olumsuz olduğuna dair bir dizi onaylamaya ihtiyacımız var” dedi.
Dr. Panos, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne gelen herkesin test edilmesi gerektiğini ve testlerin fiyatlarında bir tavan olması gerektiğini sözlerine ekledi çünkü “Ne kadar ucuzlarsa, ortalama bir vatandaşın hükümeti beklemeden teste gitmesi o kadar kolay olur.”