ECZACILAR BİRLİĞİ BAŞKANI AÇIKLADI « Bülten Kıbrıs

11 Aralık 2023 - 06:56
Köpek maması

ECZACILAR BİRLİĞİ BAŞKANI AÇIKLADI

ECZACILAR BİRLİĞİ BAŞKANI AÇIKLADI
Son Güncelleme :

02 Şubat 2022 - 13:37

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, 2022’nin sağlık için çöküş yılı olabileceğini söyledi.

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaç konusuyla ilgili Gündem Kıbrıs’a açıklama yaptı.

“2022’NİN SAĞLIK İÇİN ÇÖKÜŞ YILI OLACAĞINI BEKLİYORUZ”

İlaç alımı için 126 milyon TL ayrıldığını belirten Öksüz, hayat pahalılığına işaret ederek, senenin sonuna kadar yetmeyeceğini ve hastaların ilaç sorunu yaşayacağını belirtti. Yine ilaç sıkıntısı yaşanacağını kaydeden Öksüz, hastane ve polikliniklerin durumunu ise toplumun takdirine bıraktı.

Mevcut çarpık yapı için somut adım atılmadığını kaydeden Öksüz, “Hasta belli, tedavisi belli; ama devlette sağlığa ayrılan bütçe ortada. Bunları göre göre gerekli katkılar yapılmadığı sürece 2022, 2021’i aratacaktır. Sağlıkta 2022 yılını ‘çöküş yılı’ olarak bekliyoruz” dedi.

“YA FİRMALAR KAPANIYOR YA DA İLAÇ ÜRETİMİ AZALIYOR”

İlaçlara gelecek zamla ilgili de konuşan Öksüz, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve yetkili kurulların ilaçta döviz bazını belirlediğini söyledi. Öksüz, ilaçta 1 Euro’nun karşılığının 4,67 TL olarak belirlendiğini anlattı.

İlgili firmanın 16 TL’ye aldığı hammaddeyi 4,67 TL’ye verdiğini bunun da üreticiye zarar verdiğini kaydetti.  Her yıl ilacın hammaddesi için pazarlık yapıldığını dile getiren Öksüz, aradaki fark nedeniyle ya firmaların kapandığını, ya ilaç üretiminin azaldığını ya da ilaca zam geldiğini söyledi. Öksüz, 20 gün sonra yüzde 35’lik zam geleceğinin altını çizdi.

“BİN ADET SİPARİŞ VERİLEN AĞRI KESİCİ KREMİ, 20 ADET GELİYOR” 

Firmaların ilaç tedarikini azalttığını söyleyen Öksüz, KKTC’nin dış pazar olduğunu ve bu ilaçların gelmediğini, gelemediğini ifade etti. Bin adet sipariş verilen ağrı kesici kremin bile 20 adet gelmesi örneğini gösteren Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz, zam öncesi ilaç stokunun yapılmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Mecidiyeköy escort Şişli escort Bakırköy escort Halkalı escort Avcılar escort Şirinevler escort Bahçeşehir escort Taksim escort Beşiktaş escort Kartal escort Kadıköy escort Ümraniye escort Anadolu Yakası escort Maltepe escort Beylikdüzü escort Pendik escort Avrupa yakası escort Adana escort Kocaeli escort Antalya escort Gaziantep escort beşiktaş escort ataköy escort eskişehir escort fethiye escort sakarya escort muğla escort malatya escort samsun escort denizli escort konya escort kayseri escort ankara escort bursa escort izmir escort ataköy escort halkalı escort diyarbakır escort marmaris escort bodrum escort mersin escort tuzla escort ataşehir escort şişli escort