BULAŞICI HASTALIKLAR ÜST KOMİTESİ AÇIKLADI « Bülten Kıbrıs

11 Aralık 2023 - 06:58
Köpek maması

BULAŞICI HASTALIKLAR ÜST KOMİTESİ AÇIKLADI

BULAŞICI HASTALIKLAR ÜST KOMİTESİ AÇIKLADI
Son Güncelleme :

07 Ocak 2022 - 15:02

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, “özet kararlar” adı altında bir açıklama yayımlayarak, mevcut veriler ışığında okullardaki yüz yüze eğitimin devam edeceğini duyurdu.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, “Özet Kararlar” adı altında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Omikron varyantının etkisiyle tüm ülkedeki vaka sayılarının ciddi oranda arttığına dikkat çekildi, vatandaşa; kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınması, uzun süre maskesiz geçireceğiz aktivitelerden uzak durması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması “önerildi”.

Açıklamada, Üst Komite’nin 5 Ocak Çarşamba günü almış olduğu kararlar doğrultusunda, 7 Ocak 2022 Cuma; yani, bugünden itibaren koroanvirüs pozitif kişilerle temas eden tam aşılı kişilerin, semptom takibi yaparak maskeli bir şekilde güncel hayatına devam edebileceği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu kişiler semptomları olmaması halinde 5. gün ,semptomları olması halinde  daha erken antijen  testlerini yaptıracaklardır. Eksik aşılı veya aşısız kişiler ise 7 gün izole olacak ve 7.günün sonunda PCR testini yaptıracaklardır. Sonucun negatif olması durumunda izolasyonları sona erecektir. Pozitif olması halinde pozitif hasta takip süreci başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Pozitif hastalara sms ile telefon numarası gönderilecek ve bu numarayı arayarak şikâyetleri olması halinde arayabilecekleri doktor numaralarını alabileceklerdir. Ayrıca yine sms yoluyla kendilerine bileklik kodu gönderilecek ve en yakın bileklik takma alanına (  https://bit.ly/3sWyecV) giderek bilekliklerini takmaları istenecektir. Ancak okulların pozitif vaka ve temas protokolünde herhangi bir değişiklik yoktur. Daha önceki kararlardaki gibi devam edecektir.”

Halkın mutlaka aşı programlarını tamamlamaya ve hatırlatma dozlarını yapmaya davet edildiği açıklamada, “Bilinmektedir ki aşı kişilerin ağır hastalık geçirmesini engelleyecek ve böylelikle Acil Durum Hastanemizin kapasitesi zorlanmayacaktır. Sinovac sonrası çift doz biontech yapan ve son dozundan 3 ay geçen 65 yaş üzeri kişiler için tekrar hatırlatma dozu yapılmaya başlanmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, Üst Komite’nin toplumun epidemiyolojik durumunu günlük olarak takip ettiği, bu verilerle okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğiz kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Mecidiyeköy escort Şişli escort Bakırköy escort Halkalı escort Avcılar escort Şirinevler escort Bahçeşehir escort Taksim escort Beşiktaş escort Kartal escort Kadıköy escort Ümraniye escort Anadolu Yakası escort Maltepe escort Beylikdüzü escort Pendik escort Avrupa yakası escort Adana escort Kocaeli escort Antalya escort Gaziantep escort beşiktaş escort ataköy escort eskişehir escort fethiye escort sakarya escort muğla escort malatya escort samsun escort denizli escort konya escort kayseri escort ankara escort bursa escort izmir escort ataköy escort halkalı escort diyarbakır escort marmaris escort bodrum escort mersin escort tuzla escort ataşehir escort şişli escort