Borsa günü düşüşle tamamladı « Bülten Kıbrıs

31 Ekim 2026 - 11:26

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı
Son Güncelleme :

03 Nisan 2025 - 18:22

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,41 değer kaybederek 9.484,26 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 39,05 puan azalırken, toplam işlem hacmi 88,9 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,10 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,18 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en fazla kaybettiren yüzde 2,40 ile spor oldu.

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün açıkladığı karşılıklılık esaslı tarifeler sonrasında satış baskısı etkili oluyor.

Analistler, yarın yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, ABD’de açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam verisi ve Almanya’da fabrika siparişlerinin takip edileceğini dile getirdi.

ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini söyleyen analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.200 seviyelerinin destek, 9.500 ve 9.600 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN