İsveçli gazeteci Joakim Medin tahliye edildi « Bülten Kıbrıs

5 Kasım 2026 - 07:30

İsveçli gazeteci Joakim Medin tahliye edildi

İsveçli gazeteci Joakim Medin tahliye edildi
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2025 - 22:33

Protestoları takip etmek için Türkiye’ye geldiğinde ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklanan İsveçli gazeteci Joakim Medin 49 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Gözaltı gerekçesi, Ocak 2023’te İsveç’in Stockholm şehrinde Erdoğan’ı temsilen bir maket asılarak yapılan eylemlerdi. O tarihlerde soruşturma başlatan Ankara başsavcılığı, 15 şüpheli belirlemiş, Stockholm’deki eylemleri haberleştiren Medin hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Medin, gözaltına alındıktan bir gün sonra bu soruşturma kapsamında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘örgüt üyeliği’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

MLSA’nın aktardığına göre Medin, MLSA’nın itirazı üzerine İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edildi.

Medin işlemlerinin ardından, bugün Türkiye’den ayrıldı.

Hakkındaki ‘örgüt üyeliği’ davasının ilk duruşmasıysa 25 Eylül 2025’te görülecek.

Medin hakkında açılan cumhurbaşkanına hakaret davasının 30 Nisan’daki ilk duruşmasında Medin’in tahliyesine karar verilmiş ancak örgüt üyeliği iddiasından tutuklu kalmaya devam etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.