21. Kıbrıs Tiyatro Festivali için üç belediyeden ortak protokol « Bülten Kıbrıs

22 Ekim 2026 - 05:24

21. Kıbrıs Tiyatro Festivali için üç belediyeden ortak protokol

21. Kıbrıs Tiyatro Festivali için üç belediyeden ortak protokol
Son Güncelleme :

20 Şubat 2025 - 14:21

21. Kıbrıs Tiyatro Festivali imza töreninde LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın konuşma metni şöyledir:

Kuzey Kıbrıs’ın en köklü sanat etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 21’incisi düzenlenecek “Kıbrıs Tiyatro Festivali”, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Girne Belediyesi ve Gazimağusa Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek.

Festival kapsamında belediyeler arasındaki iş birliğini hayata geçiren protokol, bugün Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda törenle imzalandı.

Protokole, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay imza koydu.

Törene, belediye yetkilileri ve tiyatro camiasının önemli isimleri katılırken, Harmancı, Şenkul ve Uluçay birer konuşma yaptı.

-Harmancı

Etkinlikte ilk sözü alan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, tiyatronun toplumsal dönüşümdeki önemine vurgu yaparak, Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne belediyelerinin iş birliğiyle bu yıl festivalin daha da güçlendiğini belirtti.

Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin 20 yıldır tiyatronun ışığını Lefkoşa’dan yükselttiğini ve sahneleri aydınlattığını ifade eden Harmancı, “Bu ışığı üç büyük belediye olarak daha da güçlendiriyor, bu büyük buluşmanın heyecanını taşıyoruz.” dedi.

-“Festivali yeniden ortak bir ruhla büyütüyoruz”

“Tiyatro bir araya gelmektir. Tiyatro dayanışmadır. Tiyatro birlikte var olmaktır. İşte bu yıl üç belediyemizin ortak vizyonuyla, tiyatroda beklenen ve özlenen iş birliğini yapıyor, geçmişte olduğu gibi, festivali yeniden ortak bir ruhla büyütüyoruz.” ifadelerine yer veren Harmancı, üç farklı şehrin iş birliğinin, tiyatronun kapsayıcı ve dönüştürücü gücünü daha geniş kitlelere ulaştırma kararlılığının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

“Tiyatro, karşıtlıkların buluşma noktasıdır” diyen Harmancı, sahnenin hayat gibi zıtlıklarla dolu olduğunu belirterek, “Tiyatronun evrensel simgesindeki bir mutsuz ve bir mutlu karakter gibi, karşıtlıklar birbirini tamamlar. Ve biz, bu gerçeği sahnede yeniden ve yeniden hatırlıyoruz.” diye konuştu.

-“Tiyatro ihtiyaç duyulan nefes olmaya, bu yolda ışık tutmaya devam edecek”

“Sanatın olduğu yerde özgürlük, sanatın olduğu yerde umut vardır” sözleriyle, festivalin sadece bir sanat etkinliği olmadığını, aynı zamanda toplumsal duyarlılığı artıran bir platform olduğunu dile getiren Harmancı, tiyatronun, ihtiyaç duyulan nefes olmaya ve bu yolda ışık tutmaya devam edeceğine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında, tiyatronun savaşlar, zorunlu göçler, açlık, yoksulluk ve her türlü zulme karşı bir başkaldırı niteliği taşıdığını da belirten Harmancı, “Tiyatro, umudun ve mücadelenin sesidir.” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl 21. yaşını kutlayan Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin, Girne ve Gazimağusa belediyelerinin iş birliği ile daha özgüvenli ve kararlı bir şekilde düzenleneceğini belirten Harmancı, “Bu iş birliğini, kültür sanat alanındaki ortak çalışmalar için önemli bir adım olarak görüyorum” dedi ve bu iş birliğinde emeği olanlara teşekkür etti.

Harmancı, “Tiyatro için çarpan tüm kalplere; iyi seyirler Lefkoşa, iyi seyirler Girne, iyi seyirler Gazimağusa, iyi seyirler Kıbrıs” diyerek sözlerini tamamladı.

“Gelecek Bensem Umut Benim” seminerleri Girne TMK ile başladı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.