UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk Güneş Tv’de ‘ASLINDA’ Programı’nda Aslı Kabo’nun sorularını yanıtladı.
Öztürk “İskele’de üç de üç yapacağımızı söylemiştim” diyerek bir bütün halinde yürümenin sonucunu gördüklerini kaydetti.
“ÜÇTE ÜÇ YAPACAĞIZ DEDİK YAPTIK”
Öztürk “İskele’de üç de üç yapacağımızı söyledim ve başardık” diyerek hep birlikte hareket etmenin, bir bütün halinde yürümenin sonucunu gördüklerini dile getirdi ve “Çok büyük bir başarıya ulaştık…” dedi.
“DAHA FAZLA İNSANIMIZIN İŞ İMKANLARINA SAHİP OLMASINI İSTİYORUM”
Ulusal Birlik Partisi’nin kalesi niteliğinde olan İskele-Karpaz Bölgesi’ne emirnamelerden dolayı ciddi yatırımlarım yapılamadığının altını çizen Öztürk daha fazla yatırım yapılıp daha fazla çalışılması gerektiğini vurgulayarak “Daha fazla insanımızın, gencimizin iş imkanlarına sahip olmasını istiyorum” dedi.
“KANALİZASYON SİSTEMİNİN HAYATA GEÇMESİ GEREKİYOR”
İskele Bölgesi’nde hastaneye ihtiyaç olduğunu söyleyen Öztürk aynı zamanda turistik yerlerin olduğunu da vurguladı ve “Turistlerin uğrak yeri olan Apostolos Andreas kilisemiz var fakat oraya giden yol çok kötü” diyerek yol çalışmasını yapıldığını fakat yetersiz olduğunu dile getirdi.
Yeşil alan sorunun olduğunu belirten Öztürk kanalizasyon sorununa da değinerek “İnsanlar belli bir zamandan sonra denize giremeyecek duruma gelecek” dedi ve kanalizasyon sisteminin yapılması gerektiğinin altını çizdi.
“HAVUZ SİSTEMİNE GEÇİLECEK”
Belediyeler Reformu’unda 51/95 yasasının önemini vurgulayan Öztürk “Artık havuz sistemi yapılarak gelirler bir yere gidecek ve borçlar da oradan kesilecek” diyerek çalışanların hak ve menfaatlerinin de ona göre düzenleneceğini açıkladı. Öztürk yasanın bir an önce hayat bulmasının önemine değindi.
“OYLANMAYI BEKLEYEN BİRÇOK YASAMIZ VAR”
2022 yılında Meclis çalışmalarında kendi başkanlığını yaptığı Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nde güzel yasalar geçirildiğini belirten Öztürk hala daha son aşamada olan oylanması gereken birçok yasanın da olduğunun altını çizdi. Bunlardan bir tanesinin de “Bilişim Teknolojisi Yasası” olduğunu vurgulayan Öztürk, bütçe görüşmelerinden sonra oylamaya geçileceğini belirtti.
ÖZEL HABER: EYLÜL ECE SÜTCÜ




