Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş söz alarak, CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin eleştirilerine ve Genel Kurul’daki tartışmalara yanıt verdi. Çavuş, su fiyatları, yargı yolu, dokunulmazlık oylamaları ve kendisine yöneltilen ithamlar hakkında açıklamalarda bulundu.
“2024 yılı boyunca suya tek bir kuruş zam yapmadık”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, su fiyatları üzerinden yapılan eleştirilere yanıt vererek, 2024 yılı boyunca suya hiçbir zam yapılmadığını vurguladı. Çavuş, 2025 yılı Ocak ayında fiyat güncellemesi yapılması gerektiğini ancak bunun da hayata geçirilmediğini belirtti. Çavuş, belediyelere yansıtılması gereken maliyetlerin vatandaşa aktarılmadığını, yaklaşık 306 milyon TL’lik yükün Maliye Bakanlığı tarafından üstlenildiğini söyledi. Yapılan güncellemenin yalnızca elektrik fiyatları ile bakım ve onarım giderlerine ilişkin olduğunu ifade eden Çavuş, su üzerinden hayat pahalılığı eleştirisi yapılmasının doğru olmadığını kaydetti.
“Bizi kürsüden ‘kirlisiniz’ diyerek itham etmeyi kabul etmiyorum”
Kendisine ve diğer milletvekillerine yönelik ithamlara sert tepki gösteren Hüseyin Çavuş, “Ben kirli biri değilim, arkadaşlarım da değildir” dedi. Kanıtlanmamış iddiaların kürsüden dile getirilmesinin aileleri de etkilediğini belirten Çavuş, basının yazma hakkına saygı duyduklarını ancak suç isnadı içeren ifadelerin kabul edilemez olduğunu söyledi. İki buçuk yıldır bakanlık görevinde olduğunu hatırlatan Çavuş, eleştirilere yanıt vermekten kaçınmadığını ve yanlış bir işi olmadığını savundu.
“Hatalar olabilir ama yargıya güveniyoruz”
Konuşmasının devamında Hüseyin Çavuş, geçmişte ve bugün her hükümette hatalar ve zafiyetler yaşanabileceğini belirtti. Bu tür durumlarda yargının devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Çavuş, halen yargıda devam eden ve yıllardır sonuçlanmamış davalar olduğunu hatırlattı. Çavuş, hükümet olarak yargıya güvendiklerini ve süreci takip ettiklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.




