PROF. DR. HALUK SUCUOĞLU: BİNA İLK YAPILAN PROJEYE UYGUN İNŞA EDİLMEDİ « Bülten Kıbrıs

16 Ekim 2026 - 06:20

PROF. DR. HALUK SUCUOĞLU: BİNA İLK YAPILAN PROJEYE UYGUN İNŞA EDİLMEDİ

PROF. DR. HALUK SUCUOĞLU: BİNA İLK YAPILAN PROJEYE UYGUN İNŞA EDİLMEDİ
Son Güncelleme :

26 Nisan 2024 - 12:48

Uzman görüşü olarak Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, deprem yönetmeliğine uyulmadığını, binanın “depremin şiddeti yüzünden” yıkıldığı iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

Sucuoğlu teknik incelemelerine dair şunları söyledi:

İsias Otel’in bulunduğu binanın 1993 yılında yapıldığını, o dönemde 1975 yönetmeliğinin geçerli olduğunu söyledi. Sucuoğlu, betonarme sistemlerde binayı depremlerden koruyan unsurların olduğunu belirterek binanın ilk yapılan projeye uygun inşa edilmediğine dikkat çekti. Sucuoğlu, deprem yönetmeliğine de uyulmadığını, binanın “depremin şiddeti yüzünden” yıkıldığı iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.