Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sendikaların hayat pahalılığına ilişkin yasa tasarısının Meclis gündemine alınmasına karşı düzenlediği genel grev sırasında yaşanan olaylara ilgili polis tarafından ifadeye çağrıldığını ve hakkında birden fazla suçlamayla dava okunduğunu duyurdu.
Kişmir, kendisine “polisi darp etmek”, “kasti hasar vermek” ve “dağılma yönündeki polis bildirisini dikkate almamak” suçlamalarının yöneltildiğini belirtti. Açıklamasında, aynı olay kapsamında kendisinin de şikayetçi olduğunu ifade eden Kişmir, yüzüne biber gazı sıkıldığını ve anayasal hakkını kullanmak isterken orantısız güç kullanılarak darp edildiğini öne sürdü.
Kişmir, müdahalede bulunan polisler ve talimat veren yetkililer hakkında şikayetçi olduğunu kaydederken, yaşananlara rağmen geri adım atmayacağını vurguladı. Açıklamasının sonunda ise “Yılmadan, korkmadan daha güçlü bir şekilde meydanlara” ifadelerini kullanan Kişmir, “Mücadeleye devam” mesajı verdi.




