İşverenler Sendikası Başkanı Metin Arhun, yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı. Arhun, Kıbrıslı çalışanların asgari ücretle çalışmak istemediğini savunarak, tartışma yaratacak bir öneride bulundu.
Arhun, ülkeye getirilen yabancı uyruklu işçilere asgari ücret verilmesini doğru bulmadığını belirterek “Daha düşük ücrete çalıştırılmaları gerekir” dedi. Bu sözler, sosyal medyada büyük tepki topladı.
Ayrıca Arhun, kendisini eleştirenlerin önemli bir bölümünün Kıbrıslılar değil, yabancı uyruklular olduğunu öne sürdü. Programda dile getirilen bu ifadeler, iş gücü politikaları ve asgari ücret tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Tepkilerin odağında olan Arhun’un açıklamaları, özellikle çalışma yaşamındaki eşitlik, istihdam politikaları ve yabancı işçi hakları konusunda ciddi bir tartışmayı beraberinde getirdi.




