Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Yenidoğan Çetesi” davası savcısı Yavuz Engin’i makamında tehdit ettikleri iddiasıyla Mustafa Kemal Zengin, Aylin Aslantatar ve Gökhan Güler’in de aralarında olduğu 13 sanığın 36’şar yıldan 72’şer yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada Aslantatar “Yavuz beni tutuklattın, yaktın” derken, Engin “Devlet kumpas kurmaz” dedi; yargılama sürüyor.
“Yenidoğan Çetesi” soruşturmasını yürüten savcıyı makam odasında tehdit ettikleri iddiasıyla açılan davada, aralarında Mustafa Kemal Zengin, Aylin Aslantatar ve Gökhan Güler’in de bulunduğu 13 sanığın yargılanmasına Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Sanıklar 36’şar yıldan 72’şer yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, savcıyı tehdit ettiği iddia edilen Mustafa Kemal Zengin’in de aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Müşteki Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin de duruşmada hazır bulundu. Salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
“Beni sen tutuklattın, yaktın”
Tutuklu sanık Aylin Aslantatar, duruşma salonuna getirildiğinde, “Yavuz beni tutuklattın, yaktın. Adalet bir gün tecelli edecek. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye bağırdı.
“Şov yapılarak gözaltına alındık”
Habertürk’ten Ceylan Sever’in aktardığına göre, tutuklu sanık Mustafa Kemal Zengin savunmasında, dosyanın sanığı değil mağduru olduğunu öne sürerek, “Ben tutuklandığımda Yavuz Engin bizi şov yaparak gözaltına aldı ve basına bizi servis etti.” dedi. Zengin, “Malatya doğumluyum, ben bu dosyanın sanığı değil, mağduruyum. Yavuz Çelik’i 15-20 yıldır tanıyorum, sevilen biridir, arkadaşımdır. Aylin Arslantatar’ı ise avukat olması nedeniyle tanıyorum. Diğer sanıkları tanımıyorum.” ifadelerini kullandı.
Gözaltı ve tutuklanma sürecine ilişkin beyanlarda bulunan Zengin, “Geçen sene 11 Ekim’de evimde gözaltına alındım, 14 Ekim’de tutuklandım. Arkadaşım Yavuz Çelik bana bir arkadaşının tutuklandığını söyledi ve iyi bir ceza avukatı aradığını belirtti. Ben de Aylin Arslantatar’ı aradım. Ancak Arslantatar dosyayı inceledikten sonra savcının yakın arkadaşı olduğunu söyleyip davayı alamayacağını belirtti.” dedi.
Zengin, araştırmaları sırasında “Yenidoğan çetesi” olarak anılan dosyayla ilgili bilgi edindiğini belirterek, “Hastane çevremden edindiğim bilgilere göre bazı doktorların yoğun bakım ünitelerini kiralayarak uygunsuz işlemler yaptığını duydum. Ancak tutuklananların hastane sahipleri değil, sağlık çalışanları olduğunu görünce şaşırdım.” ifadelerini kullandı. Aylin Arslantatar’ı bu süreçte uyardığını söyleyen Zengin, “Ona savcıdan uzak durmasını söyledim. Bu olayda pis kokular geldiğini ifade ettim.” dedi.
Zengin, müşteki savcıyla görüşmeye ilişkin olarak da, “Arslantatar, savcı Engin’in kendisine gece geç saatlerde mesaj attığını ve görüşmek istediğini söyledi. Başta gitmek istemedim ama Arslantatar’ın ısrarı üzerine birlikte gittik. Savcıya, ‘Ben olaya müdahil olmaya gelmedim’ dedim. Ancak basına yansıyan şekilde bir durum yaşanmadı.” beyanında bulundu. Suçlamaları reddeden Zengin, “Kesinlikle öldürmeye teşebbüs yoktur. Savcı beyin özel hayatına ilişkin bir durum da söz konusu değildir. Kimseden bilgi talep etmedim, kimseye zarar verme niyetim yoktu.” dedi.
Sanığın savunması sırasında müşteki savcı Yavuz Engin, “Devlet kumpas kurmaz” diyerek tepki gösterdi.
“Tutuklu yargılanıyorsun aslanım rahat ol”
Savunmasına devam eden Mustafa Kemal Zengin, “Savcı beyin makam odasındaki videoyu hep beraber izlemeyi talep ediyorum. Örgütün ikinci görünmeyen lideri de savcıdır. Ben bir senedir tek kişilik hücrede kalıyorum” dedi. Bu sözlere müşteki savcı Yavuz Engin “Tutuklu yargılanıyorsun aslanım rahat ol” karşılığını verdi.
Gerginlik sürünce mahkeme başkanı “Susun” diyerek tarafları uyardı. Bunun üzerine Yavuz Engin, “Şerefsiz suçlu bana suç örgütü liderliği suçu atıyor” dedi.




